A román lecsó neve ghiveci, jóval több zöldségösszetevőből készül. Bár első hallásra…
A gombapaprikás egyszerűen, gyorsan elkészíthető könnyű fogás, mely olcsó is egyben. Mégis…
A vöröslencse főzelék egy könnyen emészthető, kellemesen üdítő főzelékféle, mely mediterrán jellegénél…
A káposztás tészta kedvelt fogása a magyar gyomornak, de elég ritkán készítjük.…
A káposztafőzelék legtöbbször még zsenge édeskáposztából készül. Ilyenkor még lazább a fej,…
A musszaka a Mediterrán-vidéken és Közel-Keleten ismert és kedvelt zöldség alapú étele,…
A juhtúrós sztrapacska egy kedvelt főétel. Igencsak laktató, elkészítése viszonylag egyszerű, a…
A finomfőzelék valahogy menzakajaként maradt fenn, pedig nem véletlenül kapta nevét -…
A rakott krumpli - rakott burgonya legismertebb rakott ételünk, lényegében egytálétel. Még…
Bár rántott töltött paprika készíthető a hagyományosan megfőzött töltött paprika töltelékéből is,…
A lasagne egy rendkívül tartalmas főétel, s mint az olasz ételek általában…
A francia lecsó, a ratatouille már kinézetében is franciás - elegáns, szinte…
A ricset hagyományos szlovén egytál parasztétel. Árpa, füstölt hús, bab és zöldség.…
A vadas mártás egy savanykás, tejfölös, rendkívül karakteres mártás a benne lévő…
A krumplis tészta gránátos kocka néven a kiegyezés utáni időben híresült el.…
Sokan szeretik a paradicsomos káposzta főzeléket, de legalább annyian idegenkednek tőle. Elkészítése…
A patisszon pörkölt meglepően jóízű, egyrészt húsmentes finomság, másrészt ha óvatosan fűszerezzük,…
A mexikói chilis bab kedvelt fogás itt, Magyarországon is, minden olyan finomságot…
Sign in to your account