A meggymártás minden korosztály kedvence. Fogyaszthatjuk főtt húshoz tört krumplival, vagy pirított grízzel, de akár magában is tökéletes.
Hozzávalók:
- 1 liternyi meggy
- 3-4 evőkanálnyi liszt
- 4-5 evőkanálnyi cukor
- csipetnyi só
- 1 pohár tejföl, vagy tej
- esetleg kis őrölt fahéj
Meggymártás elkészítése:
A meggyet megmossuk – ha magozottan készítjük, akkor kimagozzuk.
A tejfölt, vagy tejet összekeverjük a tejjel simára.
A meggyet a cukorral – esetleg egy kis őrölt fahéjjal fűszerezve, csipetnyi sót beledobva felfőzzük.
Ezután a habaráshoz kiveszünk a lényegében megpuhult meggy levéből, kikeverjük egyből, majd visszatöltjük, és besűrítjük.
Rendkívül finom húsokhoz, de akár magában is.