A cukkini pörkölt egy lehetőség a könnyű fogásra. Ha pörköltöt készítünk belőle rizzsel, avagy galuskával – biztos nem fogunk csalódni benne.
Hozzávalók:
- 1/4 kg cukkini
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1-2 evőkanálnyi zsiradék
- 1 kis paradicsom
- 1 kis zöldpaprika
- 1 púpos mokkáskanálnyi fűszerpaprika
- parányi bors
Cukkini pörkölt elkészítése:
A zsiradékot felforrósítjuk, majd a megtisztított és apróra vágott hagymát megdinszteljük rajta.
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, kis borsot, az apróra vágott paradicsomot, paprikát.
A cukkinit, ha zsenge, akkor egyszerűen csak felkockázzuk és a hagymához adjuk. Amennyiben kicsit nagyobb már, az esetben lehámozzuk, kiszedjük a magját és úgy kockázzuk fel.
A hagymával átkeverjük, sózzuk, majd fedő alatt megpároljuk. Minél kevesebb vizet adunk hozzá, annál jobb.
Fogyaszthatjuk tejfölösen is, úgy még kiadósabb.
Galuskával, vagy rizzsel a legjobb.