Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
FőételekUncategorized

Peperonata – az olasz lecsó

Zamat Zamat 2024.08.21.
peperonata

A peperonata nagyon hasonló a magyar lecsóhoz, petrezselyemmel, bazsalikommal és fehérborral megbolondítva, olívaolajon sütve.

Ez utóbbi a mediterrán ízvilág biztosítéka.

Hozzávalók:

  • 3-4 hagyma – inkább nagyobbak
  • 5 szép paprika – mehet bele csípős is
  • 3-4 termetes paradicsom
  • 4 gerezdnyi fokhagyma
  • néhány szál petrezselyemzöld – friss
  • néhány szál friss bazsalikom
  • 1 evőkanálnyi olívaolaj
  • só
  • friss őrölt bors
  • fél pohár – 1 dl – száraz, fehérbor

A peperonata elkészítése:

A hagymát megtisztítjuk, majd közepes vastagságú karikákra vágjuk.
A paprikát kicsumázzuk, azt is felkarikázzuk nagyjából 1 centisekre.
A paradicsomot kisebb darabokra vágjuk.
A fokhagymát összezúzzuk.

Az olajat felhevítjük, a hagymát megdinszteljük benne, majd hozzáadjuk a fokhagyma felét is. Megsózzuk, utána mehet bele a paradicson, és a fehérbor.
Ezután mehet bele a paprikát és a fűszernövényeket, majd a végén a fokhagyma másik felét.

Fűszerezése frissen őrölt borssal történik, sokkal aromásabb.

Elkészülte után néhány percig pihentetjük a peperonatat, utána tálalhatjuk.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben

Népszerű receptek

zöldborsós rizs
Zöldséges rizottó magyarosan
Köretek Retro receptek
A franciasaláta a zöldségek, alma, uborka, és majonézes öntet tökéletes kavalkádja
Tökéletes franciasaláta recept
Főételek
A rántott cukkini tökéletes nyári falatozni való, és egy kis öntettel is megbolondíthatjuk.
Rántott cukkini recept
Olcsó ételek
Csodálatos édes-savanyú sóskafőzelék, melyet gazdagíthatunk belefőzött tojással is.
Egyszerű sóskafőzelék receptje
Főételek
A francia lecsó, a ratatouille már kinézetében is franciás - elegáns, szinte formatervezett - az íze pedig csodás. Érdemes kipróbálni!
Ratatouille – francia lecsó recept
Főételek
A zöldborsófőzelék staubolva - ha főzelékeket nézzük - a legegyszerűbb elkészítési mód. Ráadásul finom.
Zöldborsófőzelék staubolva – nagyi módra
Nagyi receptjei
A dobos torta egy hatlapos piskóta csokikrémmel töltve, tetején karamellel. Elkészítése babrás, de könnyíthetünk rajta.
Dobos torta háziasan, egyszerűen
Sütemények
A máklepény lényegében kavart tészta. Dúsíthatjuk csokival, gyümölccsel, pudinggal, lekvárral, vagy ami kedvünk tartja.
Máklepény receptje
Sütemények

Hasonló receptek

karfiolos pörkölt
Főételek

Karfiolos pörkölt

Zamat Zamat 2024.08.22.
birsalmafőzelék
Főételek

Birsalmafőzelék mama módra

Zamat Zamat 2024.08.21.
nokedli
FőételekKöretekRetro receptek

Bányászgaluska

Zamat Zamat 2025.04.26.
kukorica kása
KöretekUncategorized

Kukorica kása

Zamat Zamat 2024.09.22.
pásztortarhonya
EgytálételekFőételekNagyi receptjeiRetro receptek

Bugaci tarhonya – pásztortarhonya

Zamat Zamat 2025.01.27.
spárga
EgytálételekFőételekFőzelékhúspótló

Sajtos spárga csőben sütve

Zamat Zamat 2024.11.23.
rumos szilvadzsem
Uncategorized

Rumos szilvadzsem

Zamat Zamat 2024.08.22.
A cukkini főzelék ízesítésében, kinézetében ugyanolyan, mint a tökfőzelék.
Főételek

Cukkini főzelék receptje

Zamat Zamat 2024.07.28.
Lecsót télire
Uncategorized

Lecsó télire recept

Zamat Zamat 2024.08.21.
i
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up