Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Főételek

Tirpák töltött káposzta kukoricásan

Zamat Zamat 2024.08.22.
tirpák töltött káposzta

A tirpák töltött káposzta a nyírségi szlovákok káposztája. Savanyú káposztából, paradicsomosan, kukoricával készítik.

Hozzávalók:

  • szép, nagy fej hordós, fejes savanyú káposzta
  • 30 dkg aprókáposzta
  • 1/2 kg darálthús
  • 1/2 kg füstölt hús
  • 1 szép, nagy fej vöröshagyma
  • 50 dkg kukoricakása
  • 10 dkg zsiradék
  • 1/2 liter paradicsomlé
  • lecsó is mehet bele vagy 2 dl
  • fűszerpaprika 1 teáskanálnyi
  • só
  • bors ízlés szerint

Tirpák töltött káposzta elkészítése:

A fejes káposzta leveleit leszedjük, leöblítjük, vastagabb részeit vékonyítjuk.

A hagymát a zsiradékon megpirítjuk, majd rászórjuk a fűszerpaprikát.

A füstölt húst – áztatás után – kockára vágjuk, de apróra, majd a darált hússal együtt a kukoricadarához adjuk, amit előzőleg átmostunk.

Ráöntjük a hagymás, paprikás zsiradékot, majd sóval és borssal, no meg a lecsóval jól összegyúrjuk.

Ezt a tölteléket töltjük a savanyú káposzta levelekbe. Készíthetünk apró töltelékeket, ahhoz a nagy káposztaleveleket elvágjuk három fele, da akár nagy töltelékek is készülhetnek.

Felsodorjuk a leveleket a töltelék körül, majd két végét benyomkodjuk.

Előveszünk egy nagy fazekat, az alját kikenjük zsiradékkal, majd apróra vágott savanyú káposztát rakunk bele. Kör alakban rakjuk bele a töltött káposztát, szépen elrendezve, nem túl szorosan, de közel egymáshoz.
A sorok közé vékonyan aprókáposztát szórunk.

Meleg vízzel öngjük fel, és forrástól takarékon főzzük.

Paradicsomlével főzzük jó puhára, nagyjából másfél óra.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékegytálételek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

karfiol pörkölt
Diétás ételekFőételek

Karfiol pörkölt

Zamat Zamat 2024.08.22.
cukkini pörkölt
Diétás ételekFőételek

Cukkini pörkölt recept

Zamat Zamat 2024.08.21.
zöldbabpörkölt
Diétás ételekFőételek

Zöldbabpörkölt

Zamat Zamat 2024.08.22.
tojásos lecsó
Főételek

Tojásos lecsó hagyományosan

Zamat Zamat 2024.08.21.
marhapörkölt
FőételekHúsételekRetro receptek

Marhapörkölt recept

Zamat Zamat 2024.11.03.
paradicsomos káposztafőzelék
Főételek

Paradicsomos káposztafőzelék hagyományosan

Zamat Zamat 2024.08.21.
paradicsomos csirke
FőételekHúsételek

Paradicsomos csirkemell tejszínesen

Zamat Zamat 2025.02.03.
majonézes kukoricasaláta
Diétás ételekFőételek

Klasszikus majonézes kukoricasaláta

Zamat Zamat 2024.08.21.
paradicsomos húsgombóc
EgytálételekFőételekFőzelékHúsételekNagyi receptjeiRetro receptek

Imádni való paradicsomos húsgombóc

Zamat Zamat 2025.01.02.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up