Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Főételek

Padlizsános zakuszka recept

Zamat Zamat 2024.08.21.
padlizsános zakuszka

A zakuszka Örményországon keresztül Erdélybe került zöldségből, paprikából készült krémféle, sok változata van, és kenyérre is kenhető.

No meg fűszerezhetünk vele ételeket, és tésztafélékhez is kitűnő. Ez mos egy padlizsános zakuszka.

Hozzávalók:

  • 60-70 dkg vöröshagyma
  • 1/2 liter olaj
  • 3 kg paprika /tv-paprika, kalifoniai, mármilyen húsos)
  • 1/2 liter paradicsomlé
  • 1,5 kg padlizsán
  • 10 szemesbors
  • néhány babérlevél

Padlizsános zakuszka elkészítése

A mennyiség mindig konyhakészen értendő, tehát plusz 20 százalékkal többet vásároljunk.

A vöröshagymát megtisztítjuk, jó apróra felvágjuk, majd az olajban megfuttatjuk, üvegesre pároljuk.
A paprikát megtisztítjuk, felaprítjuk, majd ledaráljuk.

Hozzáadjuk az olajban megfonnyasztott hagymához. Átkavarjuk, majd ráöntjük a paradicsomlevet.
Nem szabad nagyon nagy lángon főzni, és közben gyakran kavargatni kell. Ennek 1 óra a főzési ideje.

Közben a padlizsánt egy gáztepsiben nagyjából 180 fokon majd egy órát sütjük.

Ha kihűlt, akkor megtisztítjuk és műanyag késsel – hogy ne feketedjen – összevágjuk.

Ezután hozzáadjuk a paprikához, megsózzuk, hogy nekünk kellemes íze legyen. mehet bele a fekete bors és a babérlevél – nem árt, ha fűszertojásba rakjuk bele, vagy ha nem, akkor üvegezéskor nem árt kihorgászni.

Háromnegyed óra főzés következik.
Amennyiben túl sűrű a krém, akkor adunk hozzá még paradicsomlevet, s azzal is főzzük pár percet.

Nekünk tetsző méretű üvegekben tároljuk.

Természetesen jóval kisebb mennyiségből is főzhető, ez betárolási adag.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékfőzelékek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

Kolozsvári rakott káposzta
Főételek

Kolozsvári rakott káposzta

Zamat Zamat 2024.08.22.
slambuc
EgytálételekFőételekhúspótlóOlcsó ételekRetro receptek

Hortobágyi slambuc bográcsban

Zamat Zamat 2025.01.06.
spárga
EgytálételekFőételekFőzelékhúspótló

Sajtos spárga csőben sütve

Zamat Zamat 2024.11.23.
shashuka
Főételek

Shashuka – a Közel-Kelet lecsója

Zamat Zamat 2024.08.21.
A finomfőzelék igazi menzakajaként ismert, pedig nem véletlen a neve, rendkívül ízletes főzeléket készítünk.
Főételek

Finomfőzelék egyszerűen, háziasan

Zamat Zamat 2024.08.11.
A karfiolfőzelék egy kellemesen fűszeres, édeskés ízű fogás - bármilyen feltéttel fogyasztható.
Főételek

Hagyományos karfiolfőzelék recept

Zamat Zamat 2024.07.28.
darálthúsos rakott krumpli
Főételek

Darált húsos rakott krumpli

Zamat Zamat 2024.08.22.
háromszéki csürdöngölő
Főételek

Háromszéki csürdöngölő recept

Zamat Zamat 2024.08.22.
lecsós csirkemell nokedli
EgytálételekFőételekHúsételek

Lecsós csirkemell sütőben

Zamat Zamat 2025.01.27.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up