A sajtos, tejfölös kelbimbó laktató, tápláló finomság. Ebédre tökéletes, markáns ízeivel felejthetetlen.
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál olaj
- 1/2 kg kelbimbó
- 1-2 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 25 dkg sajt (lehet füstölt is)
- 1 nagy pohár tejföl
Sajtos tejfölös kelbimbó elkészítése:
A vajat egy serpenyőben felmelegítjük, majd hozzáadjuk az olajat is, aztán jöhet a megtisztított kelbimbó egészben. Sózzuk, borsozzuk, aztán fedő alatt megpároljuk. Ha már kezd jó lenni, akkor kevergetve pirítsuk meg.
A sajtot lereszeljük, összekeverjük a tejföllel. Parányit sózzuk.
A kelbimbót kizsírozott sütőformába, vagy kis tepsibe rakjuk, majd az összekevert tejfölös sajttal nyakon öntjük.
Elsimítjuk rajta, pár csepp olajat öntünk a tetejére, majd 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából negyedóra alatt készre sütjük.
Ha még tartalmasabbra akarjuk, akkor a tejfölös sajthoz egy-két tojást is keverhetünk.