A lencsefasírt kiváló húspótló. Ha ügyesen fűszerezzük, igazán kellemes harapni való. Kifejezetten főzelékekhez kiváló.
Hozzávalók:
- 1/4 kg lencse
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál bors
- 2 szál petrezselyem apróra vágva
- 1 pici paprikakrén
- 1 db tojás
- 1 teáskanál só
- 6 evőkanál finomliszt
- 2 tojás a panírozáshoz
- zsemlemorzsa
- zsiradék a sütéshez
Lencsefasírt elkészítése:
A lencsét este beáztatjuk, majd másnap a paprikakrémmel, az apróra vágott fokhagymával, a borssal megfőzzük kevés vízben, nagyjából háromnegyedig legyen.
Ha megfőtt, akkor sózzuk még ha szükséges.
Addig főzzük, míg nagyjából elfő a leve.
Ezután összetörjük a lencsét, de aprítóval is nekimehetünk.
Ezután mehet bele a tojás, egy kanál liszttel összekavarjuk, majd formázás után hagyományosan bepanírozzuk, és forró zsiradékban kisütjük.