Zöldborsó francia módra

A zöldborsó francia módra elkészítve érvényesülni hagyja ennek a csodás zöldségfélének egyedi, tökéletes ízét. Semmi liszt, semmi plusz fölösleg, egyszerű és mégis tökéletes.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg zöldborsó
  • néhány evőkanál vaj
  • 1 teáskanál só
  • 1-2 evőkanál cukor
  • néhány szál petrezselyemzöld apróra vágva

Zöldborsó francia módra elkészítése:

A zsenge zöldborsót a felhevített vajon megpároljuk, sózzuk, ha szükséges cukrozzuk, majd fedő alatt megpároljuk. Ha szükséges, csak minimális vizet adva hozzá.
Míg párolódik a petrezselyem zöldjét jó apróra vágjuk, és a már megpuhult zöldborsóval összeforgatjuk.
Tökéletes sült húsokhoz.