Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
HúsételekRetro receptek

Sonka, szalonna pácolás sváb-módra

Zamat Zamat 2024.08.02.
Sonka-szalonna felakasztva

A sváb szalonna, kolbász, sonka mai napig fogalom.


A sonka-szalonna pácolás sváb-módra más mint a többi – magyaros – füstölésé. Páclevükbe legtöbbször csak három alapfűszert raknak,

viszont azt tökéletes arányban.

A szalonnát, és a füstölt húsokat – oldalast, sonkát ugyanazzal a páclével pácolják, csupán annyi a különbség, hogy a szalonnát 3-4 hétig hagyják benne,

kétnaponta pedig forgatják, a sonkát pedig valamivel rövidebb ideig – ahány ház, annyi szokás, de a megfelelő pácoláshoz 2-3 hét mindenképp szükséges.


Fontos, hogy a sonka, szalonna pácolás esetében a helyiséghűvös legyen, de ne legyen fagy.

A legjobb a 4-6 fokos hőmérséklet.

10 kiló húshoz szükséges egy kiló só, 3 kg vöröshagyma, 1/2 kg fokhagyma. Ezeket a legjobb, ha húsdarálón leengedjük, megdaráljuk.

Összekeverjük a kiló sóval, meg hozzáadunk fél liternyi vizet, aztán állni hagyjuk legalább reggeltől estig, vagy estétől reggelig.

Aztán a megtisztított húsokat – ha sűrű a pác, akkor picit felengedve – bekenik, alaposan bedörzsölik vele, a maradékot is ráöntik, aztán ahogy telnek a napok, kétnaponta forgatják.

Erre azért van szükség, hogy mindenütt átjárja az íz.

Amikor letelik az idő, nem néz ki valami szépen a hús, de ettől nem kell megijedni.

Kivesszük a léből, le kell róla törölni a hagymát, és törlés után hűvös, szellős helyre felakasztani, hogy megszáradhasson, ugyanis száraz húst lehet csak füstölni.


Ha szalonnát füstölünk, akkor fűszerpaprikát pici vízzel felkeverünk, és füstölés előtt bekenjük.
Ennyi az egész…

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékretro receptek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

kuglóf
karácsonyiRetro receptekSütemények

Karácsonyi kuglóf recept

Zamat Zamat 2024.11.23.
rántott csirkeszárny
HúsételekNagyi receptjeiRetro receptek

Fűszeres, rántott csirkeszárny

Zamat Zamat 2025.01.30.
csokis torta
Édes süteményekOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Négylapos sütemény – egyszerű és finom

Zamat Zamat 2025.03.24.
csokis kifli
Retro receptekSütemények

Csodálatos csoki kifli

Zamat Zamat 2024.11.10.
bejgli
karácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Nagymama bejgli receptje

Zamat Zamat 2024.12.18.
habos lekváros tészta
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Női szeszély Mama módra

Zamat Zamat 2025.03.10.
krémes süti
Nagyi receptjeiRetro receptekSós süteményekSütemények

Tejfölös sós lepény

Zamat Zamat 2025.03.16.
borsos tokány
HúsételekRetro receptek

Ízes-színes borsos tokány

Zamat Zamat 2025.01.07.
mézes csirkemell csíkok
Húsételek

Mézes csirkemell bundában

Zamat Zamat 2024.09.22.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up