Répa, karotta francia módra

A répa, karotta francia módra érvényesülni hagyja a fiatal zöldség különblegesen finom ízét. A petrezselyem zöldje pedig kiemeli tökéletességét.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg zsenge répa
  • néhány evőkanál vaj
  • 1-2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • néhány szál apróra vágott petrezselyemzöld

Répa, karotta francia módra elkészítése:

A zsenge répát alaposan megmossuk, ha csak nem muszáj – ne hámozzuk, kaparjuk. Végeit levágjuk, felkarikázzuk, majd a felhevített vajon pici víz hozzáadásával, megsózva, esetleg pici cukrot hozzáadva – puhára pároljuk – fedő alatt.


Míg a répa párolódik, addig a petrezselyem zöldjét apróra vágjuk, és a már megpuhult répához kavarjuk. Ha levét elfőtte, akkor kész is. Húsokhoz tökéletes falat.
Van, aki kis citromlével megcsurgatva fogyasztja.