A répa, karotta francia módra érvényesülni hagyja a fiatal zöldség különblegesen finom ízét. A petrezselyem zöldje pedig kiemeli tökéletességét.
Hozzávalók:
- 1/2 kg zsenge répa
- néhány evőkanál vaj
- 1-2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
- néhány szál apróra vágott petrezselyemzöld
Répa, karotta francia módra elkészítése:
A zsenge répát alaposan megmossuk, ha csak nem muszáj – ne hámozzuk, kaparjuk. Végeit levágjuk, felkarikázzuk, majd a felhevített vajon pici víz hozzáadásával, megsózva, esetleg pici cukrot hozzáadva – puhára pároljuk – fedő alatt.
Míg a répa párolódik, addig a petrezselyem zöldjét apróra vágjuk, és a már megpuhult répához kavarjuk. Ha levét elfőtte, akkor kész is. Húsokhoz tökéletes falat.
Van, aki kis citromlével megcsurgatva fogyasztja.