Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Húsételek

Mustáros, tejfölös, sajtos sertéskaraj

Zamat Zamat 2025.01.27.
sült, sajtos hús

A mustáros, tejfölös, sajtos sertéskaraj egy pazar húsétel. A mustár alapvetően ízesíti, porhanyóssá teszi a húst, a tejföltől szaftos lesz, a sajttól pedig különleges plusz csavart kap.

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéskaraj csont nélkül
  • 3-4 evőkanál olaj, vagy zsír
  • 1/2 evőkanál só
  • 1 teáskanál só
  • 2-3 evőkanál mustár
  • 2-3 gerezd fokhagyma apróra törve
  • 15 reszelt sajt
  • 3 dl tejföl

Mustáros sertéskaraj elkészítése:

A sertéskarajt szeletekre vágjuk, picit kiverjük, mustárral jól átkenjük, fokhagymát is hozzáadjuk, és egy éjszakára letakarva a hűtőbe rakjuk, nyugodtan lehet egymáson.
Másnap sózzuk, borsozzuk, majd egy zsiradékkal alaposan kikent tepsibe lerakjuk sorban, és lefedve fóliával 200 fokon berakjuk sülni – egy pici vizet rakjunk alá, kb. fél pohárnyit.
Kb. félóra múlva vegyük le a fóliát, kenjük át tejföllel, szórjuk rá a reszelt sajtot, locsoljuk meg a zsiradékkal, majd mehet vissza a sütőbe nagyjából negyedórára még lefedve, majd az utolsó negyedórát már fólia nélkül.

Ugyanezzel a módszerrel pulykát, vagy csirkét is süthetünk.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékhúsételeksertéshús

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

hagymás sült vér
EgytálételekHúsételekhúspótlóNagyi receptjeiRetro receptek

Hagymás sült vér

Zamat Zamat 2025.01.31.
rakott bolognai
HúsételekKöretek

Rakott bolognai recept

Zamat Zamat 2024.10.28.
gombóc nokedlivel
EgytálételekHúsételekNagyi receptjei

Betyárgombóc nokedlivel – betyárosan finom

Zamat Zamat 2025.02.01.
csirkemell orly-módra
HúsételekRetro receptek

Csirkemell csíkok orly-masszában

Zamat Zamat 2024.11.10.
sertéspörkölt
FőételekHúsételekRetro receptek

Hagyományos sertéspörkölt recept

Zamat Zamat 2024.10.17.
bécsi szelet
HúsételekRetro receptek

Az igazi bécsi szelet

Zamat Zamat 2025.01.09.
paradicsomos csirke
FőételekHúsételek

Paradicsomos csirkemell tejszínesen

Zamat Zamat 2025.02.03.
körömpörkölt
EgytálételekHúsételekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Körömpörkölt – ahogy kell, ragacsosan

Zamat Zamat 2025.01.13.
sült keszeg
HúsételekRetro receptek

Sült keszeg paprikás lisztben

Zamat Zamat 2024.09.22.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up