A hagymás szaftos csirkemáj rendkívül ízletes belsőség étel hagyományosan is, 2-3 darabban készítve. De ha centis szeletekre vágjuk egy újfajta dimenziót ismerhetünk meg. Egyszerűen fantasztikus lesz.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 30-40 dkg vöröshagyma
- teáskanálnyi fokhagymakrém, vagy 4-5 gerezd fokhagyma
- 5-6 dkg zsiradék
- 1 teáskanál majoránna
- 1,5 dkg só
- 1-2 mokkáskanál őrölt bors
Hagymás szaftos csirkemáj elkészítése:
A csirkemájat felszeleteljük, problémás részeit kivágjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, szeleteljük, vagy kockázzuk, a fokhagymát tiszttás után áttörjük.
A zsiradékot felforrósítjuk, a vöröshagymát megpirítjuk, kisvártatva a fokhagymát is hozzáadjuk, mikor már üvegesre pirult, akkor belekeverjük a csirkemájat.
Fűszerezzük, kavargatjuk időnként, óvatosan forgatjuk.
Ha felszeleteltük, akkor ennyi idő alatt biztos átfő a máj, tökéletes lesz.
Csak kenyérrel is isteni, krumplipürével még jobb.