A hagymás sült vér igazi disznótoros étel, disznóvágáskor reggelre ezt készítették. Tagadhatatlan megosztó, van aki imádja, más meg hallani sem akar róla.
Hozzávalók:
- 1 kg sertésvér
- 4-5 db vöröshagyma
- 3-4 fakanál zsír
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 evőkanál majoránna
- 1-2 teáskanál só
- 1 teáskanál bors (ízlés szerint)
- 1-2 db csípős paprika
Sült hagymás vér elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk felkarikázzuk, vagy ahogy szeretnénk.
A paprikát szintén megtisztítjuk karikázzuk, vagy kockázzuk.
A zsiradékot felrakjuk a tűzre, majd a hagymát megdinszteljük benne. Ha már üveges, akkor lehúzzuk, rászórjuk a
fűszerpaprikát, és ha rakunk bele csípős paprikát félbevágva.
Az alvadt várt még az eredeti edényben felkockázzuk, késsel egyszerűen végighúzzuk, majd a hagymára rakjuk. Ekkor sózzuk, hozzáadjuk a majoránnát is.
Mehet rá a bors is, óvatosan kavargatjuk addig, míg lényegében zsírjára sül, és a hagyma is megpuhul.
Óvatosan kevergessük, hogy a vér ne törjön szét.