A zöldborsós paprikás krumpli a zöldborsó pörkölt és paprikás burgonya tökéletes násza. Laktató fogás, egyálételként is fogyasztható.
Hozzávalók:
- 30 dkg zöldborsószem
- 1 nagy, vagy két közepes vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 kg burgonya
- fűszerpaprika 1 csapott evőkanálnyi
- bors mokkáskanállal
- só ízlés szerint
- 1 szál füstöltkolbász
Zöldborsós paprikás krumpli elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, leöblítjük, apróra vágjuk.
A zsiradékot felhevítjük, majd megpirítjuk benne a hagymát.
A füstölt kolbászt lebőrözzük, ezután felkockázzuk.
A burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, aztán a hagymába keverjük. Ráhintjük a fűszerpaprikát, a sót, borsot. Mehet hozzá a borsó, majd a felkockázott kolbász is.
Az egészet jól átkavarjuk, majd pici vizet eláöntve teljesen puhára pároljuk.
Ha a végén kicsit lepirítjuk, majd parányi vízzel felöntjük, felforraljuk – fantasztikusan finom paprikás krumplit kapunk.
Legfinomabb ez is tejfölösen – s ha nagyon-nagyon laktató ételt akarunk készíteni, akkor főzzünk hozzá nokedlit is.