A zöldbabpörkölt egy húsmentes étel, amit akár galuskával, vagy főtt tésztával is fogyaszthatunk, de például rántott húsokhoz is kiváló.
Hozzávalók:
- fél kg zöldbab – akár fagyasztott is lehet
- 1 szép fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- só
- bors
- fűszerpaprika
- tejföl
A zöldbabpörkölt elkészítése:
A zöldbabot megtisztítjuk, faldaraboljuk, leöblítjük.
A vöröshagymát apróra vágjuk, a paprikát és paradicsomot felkockázzuk.
Egy lábasban zsiradékot hevítünk és megpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Ha már üveges, akkor hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot.
Megsózzuk, borsozzuk, mehet bele la fűszerpaprika, majd átkavarjuk és egy kis vízzel felengedjük. Nem kell sok, csak hogy a bab meg tudjon párolódni.
Belerakjuk a zöldbabot, átkeerjük, majd lefedjük. És puhára főzzük.
Legfinomabb tejfölösen, de persze anélkül is fogyasztható.
Jó galuskával, főtt tésztával, lényegében bármivel amit kedvünk tartja.