Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
KöretekOlcsó ételekRetro receptekSós sütemények

Vakaró, bodag, punya – ha nincs otthon élesztő

Zamat Zamat 2025.03.05.
kenyér

A vakaró, bodag, más néven punya egy roma kenyérféle. Van ahol már élesztővel készítik, az eredetihez szódabikarbónát használnak.

Könnyen készíthető.

Akár a sütőben, akár a serpenyőben süthető szinte lángosként, de hagyományos elkészítési módja a sparhelt platniján sütés.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • nagyjából egy pohárnyi víz

Vakaró, bodag, punya elkészítése:

A lisztet a szódabikarbónával, sóval együtt egy tálba szitáljuk, majd langyos vízzel jól gyúrható, kenyér keménységű tésztát készítünk. Jól kidolgozzuk.

Nagy előnye, hogy ezt nem kell pihentetni, kelni hagyni, azonnal süthetjük.

Süthetjük ugyanúgy, mint a kenyeret, egy kacsasütőtálban lefedve, vagy tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben.

Egy ekkora kenyér fél óra alatt elkészül. A kilósnál nyilván hosszabb idő kell.

Süthetjük kis zsiradékban úgy, mint a lángost (kevesebb zsír kell hozzá, mint az „igazihoz”), és szükség esetén a letisztított sparhelt platján is elkészül a hirtelen harapni való.



  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékkenyérretro receptek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

lúdláb torta
Retro receptekSütemények

Lúdláb torta, a fantasztikus klasszikus

Zamat Zamat 2024.10.28.
zöld nokedli
Köretek

Spenótos galuska

Zamat Zamat 2025.04.26.
túrós béles
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Fényes túrós batyu

Zamat Zamat 2025.03.19.
lepcsánka
FőételekhúspótlóLángosokNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSós sütemények

Káposzta lepény, káposztás tócsni

Zamat Zamat 2025.04.04.
juhtűrós pogácsa
Sós süteményekSütemények

Sajtos juhtúrós pogácsa

Zamat Zamat 2024.09.22.
vegyesporkolt
EgytálételekHúsételekNagyi receptjeiRetro receptek

Csodálatos disznótoros vegyespörkölt

Zamat Zamat 2025.02.04.
cukkinis lecsó
Olcsó ételek

Cukkinis lecsó magyarosan

Zamat Zamat 2024.08.18.
darálós keksz
Nagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Diós darálós keksz

Zamat Zamat 2024.12.05.
krumplifőzelék
FőételekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Majoránnás krumplifőzelék

Zamat Zamat 2025.04.24.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up