A vajon pirított tepsis krumpli elképzelhetetlenül finom, szem-szájnak ingere. Tökéletes társa a sült, pirított húsoknak.
Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 15 dkg vaj
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj, vagy olívaolaj
- kisebb csomó petrezselyemzöld
- só ízlés szerint
- 1-2 mokkáskanál őrölt bors
- és amit szeretnénk (fűszer)
Vajon pirított tepsis krumpli elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, ha nagyobb akkor feldaraboljuk, ha kicsi a krumpli, akkor akár egyben is hagyhatjuk.
A fokhagymát apróra vágjuk, vagy reszeljük, áttörjük, összekeverjük az olajjal, és a fűszerekkel, sóval is. Ebbe aztán beleforgatjuk a feldarabolt krumplit, és lehetőleg egy rétegben egy tepsibe rakjuk.
A tetejére reszeljük a kemény vajat.
200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, nagyjából egy óra alatt fog elkészülni.
Közben néhányszor átkavarjuk, átrázogatjuk.
Ha megpuhult, akkor apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, óvatosan átforgatjuk.