Szuperjó hamburger házilag

A hamburgert sokan szeretik, a jó fajtát megvásárolni nem olcsó, néha szívesen elmajszolgatnánk egyet akár otthoni kivitelben is. Itt a lehetőség!

Hozzávalók:

  • 60 dkg marhahús darálva
  • utólag só
  • esetleg bors, de ez nagyon alternatív
  • 4 db hamburger zsemle
  • lilahagyma
  • paradicsom
  • mustár
  • ketchup
  • sajt
  • 1-1 levél saláta
  • uborka

Hamburger elkészítése:

Fontos, hogy a marhahús ne legyen teljesen száraz, amit ledaráltatunk. Lényeges, hogy 15-20 százalékos zsírtartalommal rendelkezzen, így egyrészt nem fog kiszáradni, másrészt szétesni sem fog.

Lehetőleg ne fűszerezzük a húspogácsát, az eredetit sem szokták.
Utólag megszórhatjuk egy kis sóval, nagyon esetlegesen borssal, ez a módszer is hozzájárul ahhoz, hogy a hús finom, szaftos legyen.

Ebből a mennyiségből 4 szép, termetes húspogácsát készíthetünk. Lehetőleg akkora legyen, mint a hamburger zsemlénk.

Sütés előtt kb. negyedórával kivesszük a húspogácsákat. Jól megnyomkodott húsgombócokat formálunk, majd azokat zsemle méretre lapítjuk.

Egy serpenyőben, vagy teflon serpenyőben oldalanként takarékon 5-3 percig sütjük, majd tepsiben még 200 fokon kb. 3-5 percig, de ez attól függ, milyen húspogácsában gondolkodunk.
Amint megsült, ráhelyezzük a sajtszeletet, így szépen megolvad. Sózzuk, borsozzuk, ha szeretnénk.

A félbevágott zsemlét megpakoljuk kedvenc dolgainkkal – természetesen alapként a húspogácsát használva, és már fogyasztjuk is.
Csak fantáziánk szabhat határt az elkészítésnél.

🍴 Kövess minket a Facebookon!
Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍