Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
SüteményekSütés nélküli desszertek

Gumi süti – a reszketős finomság

Zamat Zamat 2025.01.02.
gumi szelet

A gumi süti jól variálható, gumicukros finomság. Valójában rajtunk áll, milyen ízben készítjük. Ráadásul nem csak finom, hanem igencsak mutatós is.

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 6,5 dl tejföl
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 8 dkg zselatin
  • 2,5 dl határozott színű szörp, amit szeretünk
  • 2 dkg kakaópor
  • 8,5 dl víz
  • 18 evőkanál porcukor

Gumi süti elkészítése:

A fele tojást szétválasztjuk, fehérjét félrerakjuk, sárgájába belekeverünk 1 csomag vaníliát, és harmadnyi porcukrot.
Ezután a tojások fehérjét felverjük kemény habbá, majd a tojássárgával jó alaposan kikeverjük.
1,5 dl vizet felforralunk, majd a negyednyi zselatint belekeverjük. Mikor kihűlt, akkor a tojásos masszához.
Magasabb falu közepes tepsibe rakjuk, aztán betesszük hűtőbe, hogy megdermedjen. Ezzel elkészült az első lapunk.

Következő lapnál a tojások másik felét választjuk szét, fehérjét félrerakjuk, sárgájába belekeverjük az 1 csomag vaníliát, majd a harmadannyi cukrot. Felverjük a fehérjét, és a tojásos masszával összekeverjük.
Felforralunk másfél deci vizet, hozzákeverjük a kakaóport, majd a zselatint. Ha kihűlt, belekeverjük a tojásos masszába.
Kivesszük a hűtőből az első lapot, ráöntjük a most elkészült kakaós masszát, elsimítjuk, majd mehet megint a hűtőbe.

Most elkészítjük a 3. réteget.
A tejfölt, a porcukrot, a vaníliát összekeverjük, majd hozzáadjuk a vízzel felforralt, kihűtött zselatin. Ha nagyjából kihűlt, akkor rákenjük harmadik rétegként a hűtőben hűlő masszára. Majd ismét mehet vissza hűlni.

Utolsó rétegként elővesszük kedvenc szörpünket, ehhez jó két deci vizet felforralunk, összekeverjük a zselatinnal. Hozzákeverjük a málnaszörpöt, s mikor már éppen csak langyos lesz, akkor kenjük az előző három rétegre.

Ha jól csináljuk, nagyon szép csíkos „süteményt” kapunk.

Hűtőbe rakva megvárjuk, míg megdermed, aztán fogyasztható.

Nagyon mutatós – főleg a gyermekek kedvelik.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkéksütés nélkül

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

non plusz ultra
Nagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Non plus ultra recept

Zamat Zamat 2024.10.28.
Madártej
Sütemények

Madártej hagyományosan és mikrózottan

Zamat Zamat 2024.08.21.
lekváros keksz
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Legényfogó tallér

Zamat Zamat 2025.04.11.
krémes süti
Édes süteményekSütemények

Citrom szelet – üdítően citromos

Zamat Zamat 2025.04.16.
sós háromszögek
Sós süteményekSütemények

Vajdasági sós

Zamat Zamat 2025.03.21.
kuglóf
karácsonyiRetro receptekSütemények

Karácsonyi kuglóf recept

Zamat Zamat 2024.11.23.
gesztenyés kifli
karácsonyiRetro receptekSütemények

Vendégváró gesztenyés kifli

Zamat Zamat 2024.12.14.
frankfurti koszorú
karácsonyiRetro receptekSütemények

Frankfurti koszorú, karácsonyi csoda

Zamat Zamat 2024.12.15.
krémes csokis süti
Édes süteményekSütemények

Mária szelet

Zamat Zamat 2025.02.21.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up