A gumi süti jól variálható, gumicukros finomság. Valójában rajtunk áll, milyen ízben készítjük. Ráadásul nem csak finom, hanem igencsak mutatós is.
Hozzávalók:
- 8 db tojás
- 6,5 dl tejföl
- 4 csomag vaníliás cukor
- 8 dkg zselatin
- 2,5 dl határozott színű szörp, amit szeretünk
- 2 dkg kakaópor
- 8,5 dl víz
- 18 evőkanál porcukor
Gumi süti elkészítése:
A fele tojást szétválasztjuk, fehérjét félrerakjuk, sárgájába belekeverünk 1 csomag vaníliát, és harmadnyi porcukrot.
Ezután a tojások fehérjét felverjük kemény habbá, majd a tojássárgával jó alaposan kikeverjük.
1,5 dl vizet felforralunk, majd a negyednyi zselatint belekeverjük. Mikor kihűlt, akkor a tojásos masszához.
Magasabb falu közepes tepsibe rakjuk, aztán betesszük hűtőbe, hogy megdermedjen. Ezzel elkészült az első lapunk.
Következő lapnál a tojások másik felét választjuk szét, fehérjét félrerakjuk, sárgájába belekeverjük az 1 csomag vaníliát, majd a harmadannyi cukrot. Felverjük a fehérjét, és a tojásos masszával összekeverjük.
Felforralunk másfél deci vizet, hozzákeverjük a kakaóport, majd a zselatint. Ha kihűlt, belekeverjük a tojásos masszába.
Kivesszük a hűtőből az első lapot, ráöntjük a most elkészült kakaós masszát, elsimítjuk, majd mehet megint a hűtőbe.
Most elkészítjük a 3. réteget.
A tejfölt, a porcukrot, a vaníliát összekeverjük, majd hozzáadjuk a vízzel felforralt, kihűtött zselatin. Ha nagyjából kihűlt, akkor rákenjük harmadik rétegként a hűtőben hűlő masszára. Majd ismét mehet vissza hűlni.
Utolsó rétegként elővesszük kedvenc szörpünket, ehhez jó két deci vizet felforralunk, összekeverjük a zselatinnal. Hozzákeverjük a málnaszörpöt, s mikor már éppen csak langyos lesz, akkor kenjük az előző három rétegre.
Ha jól csináljuk, nagyon szép csíkos „süteményt” kapunk.
Hűtőbe rakva megvárjuk, míg megdermed, aztán fogyasztható.
Nagyon mutatós – főleg a gyermekek kedvelik.