A spenótos galuska egy mutatós köret a húsételekhez, és bizony íze is feledhetetlen. Önmagában akár egy kis sajttal, tejföllel megbolondítva…
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 3 tojás
- tej a kikeveréshez
- 1/4 kg paraj püré, vagy párolt paraj
- 1 púpos evőkanál vaj
- só ízlés szerint
- 15 dkg sajt
Spenótos galuska elkészítése:
A tojásokat pici sóval felverjük, kis tejet adunk hozzá, majd a liszttel kikeverjük, majd annyi tejjel szaporítjuk, hogy a megszokottnál egy picivel keményebb nokedli tésztát kapjunk.
Ezután hozzáadjuk a spenótot, és alaposan összekeverjük.
Vizet forralunk kicsit sósan, majd a forró vízbe szokott módon beleszaggatjuk a galuskát.
Ha megfőtt – kiszedjük, vagy leszűrjük, felforrósított vajban megforgatjuk, és kedvünk szerint fogyasztjuk.
Sajttal, tejföllel, baconnal – valami mennyei.