Bár rántott töltött paprika készíthető a hagyományosan megfőzött töltött paprika töltelékéből is, de eleve erre a célra is tölthetünk paprikát.
Hozzávalók:
- 6-8 paprika
- 30 dkg darálthús
- 1 tojás
- 10 dkg rizs
- só
- bors
- ételízesítő ízlés szerint
- 1 vöröshagyma
- zsiradék 1 kanálnyi
- liszt 15 dkg
- tojás 2-3 db
- zsemlemorzsa 15 dkg
- zsiradék a sütéshez
Rántott töltött paprika elkészítése:
Amennyiben kész paprikából dolgozunk, akkor nincs nehéz dolgunk.
Ám ha most készítjük, akkor a menete ez:
A paprikákat kicsumázzuk, magját eltávolítjuk.
A rizst sós, picit borsos vízben megpároljuk.
A darálthúst parányi zsiradékon, apróra vágott hagymán, sóval, borssal megpároljuk, utána éppen hogy zsírjára sütjük, picit lepirítjuk.
Ezután hagyjuk kihűlni.
Ha már lehűlt, akkor egy tálba rakjuk a rizzsel együtt. Ráütünk egy tojást, és összedolgozzuk.
Ezzel töltjük a paprikákat. Jelen esetben teljesen megtölthetjük, hisz már minden alkotórész megfőtt – kivétel a paprika.
A paprikák külsejét picit megnedvesítjük, majd megforgatjuk lisztben,
Picit sózott tojásba mártjuk, majd mehet a zsemlemorzsa fürdőbe.
Előmelegített zsiradékon szép pirosra sütjük, és kedvünk szerinti mártással fogyasztjuk.