A magyar ember mindent kiránt, miért ne lenne akkor rántott töltött káposzta? Ha savanyú káposztás kapormártás illik hozzá.
Amennyiben édeskáposztába töltötték, akkor a legjobb paradicsomszószt főzni hozzá.
Hozzávalók:
- 8-10 kisebb töltött káposzta
- 2-3 tojás
- 10-15 dkg liszt
- 10-15 dkg zsemlemorzsa
- zsiradék a sütéshez
Rántott töltött káposzta elkészítése:
A töltött káposztákat kiszedjük a levéből. Ha túl nagyok, akkor kettévágjuk óvatosan.
Jó, ha nedvesek, mert a liszt könnyebben fog rátapadni.
Most következik a panírozás hagyományosan.
Liszt, kicsit sózott tojás felverve és zsemlemorzsa.
Amint elkészültünk a bundázással – jöhet a kisütése.
Zsiradékot forrósítunk és közepes lángon kisütjük sorban az egészet.
Papírtörlőre szedjük őket, hogy a fölösleges zsiradékot feligya.
Mártásokkal kiváló – és ha túl sok töltött káposztát készítettünk így – kicsit más ízzel – hasznosíthatjuk.