A pofonegyszerű krumplifőzelék legismertebb főzelékünk legegyszerűbb elkészítési módja, ráadásul íze ugyanolyan finom, mint bonyolultabb, időigényesebb változata.
Hozzávalók:
- 1 evőkanál zsiradék
- 1/2 evőkanál fűszerpaprika (ha szeretjük benne)
- 1 kg burgonya
- 4 db babérlevél
- 1 teáskanál só – a többit meglátjuk
- 1 kis pohár tejföl
- 2-3 evőkanál liszt
Pofonegyszerű krumplifőzelék elkészítése:
A megtisztított krumplit karikázzuk, vagy kockázzuk.
Felrakjuk főni annyi vízben, hogy épp hogy ellepje.
Beledobjuk a fűszereket, kivétel a fűszerpaprikát.
Hozzáadunk egy kis zsiradékot.
Míg fő a krumpli elkészítjük a habarást:
A lisztet összekeverjük a tejföllel és a paprikával, ha túl sűrű, akkor hozzáadunk egy parányi vizet.
Mikor a krumpli már puha, a levéből a habaráshoz merünk egy kicsit, kikeverjük vele, majd folytonos keverés mellett a főzelékbe főzzük.
Addig kavargatjuk, míg be nem sűrűsödik.
Ha egy leveskockát is hozzáadunk, csak javít rajta, igazán ízletes lesz.