A patisszon pörkölt meglepően jóízű, egyrészt húsmentes finomság, másrészt ha óvatosan fűszerezzük, akkor kiváló ebéd készülhet belőle vesebetegeknek.
Persze ha jól ízesítjük, bárkinek az asztalára feltálalható, nagyon finom fogás lesz belőle.
Hozzávalók:
- 1/4 kg patisszon
- 1 közepes vöröshagyma
- 1-2 evőkanálnyi olaj
- 1 kis paradicsom
- kisebb zöldpaprika
- 1-2 mokkáskanálnyi fűszerpaprika
- parányi só
- egy levél borsikafű
Patisszon pörkölt elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd felhevített olajon megfonnyasztjuk.
Rászórjuk a fűszerpaprikát, a felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát, és egy szál borsikafűt felaprózva.
A patisszont megmossuk, letisztítjuk, felkockázzuk, és összekeverjük.
Fedő alatt főzzük meg, végén egy kicsit le is süthetjük „zsírjára”, majd parányi vízzel ismét felengedjük, így a pörk miatt még jobb ízt kap.
Forralunk egyet rajta, s ezzel el is készült.
Legfinomabb nokedlivel.