A majonézes kukoricasaláta kiváló kiegészítője a sült, vagy rántott húsoknak, de akár önálló fogásként is tálalható, feltéve – ha kicsit dúsítunk rajta.
Ízesítésében, tálalásában csak a fantáziánk szab határt.
Hozzávalók:
- 2 morzsolt kukorica konzerv
- 1 nagy tubus majonéz
- 2 dl tejföl
- só
- bors
- 1/2 citrom leve
- parányi cukor
- 1 kanálnyi mustár
Ha tartalmasabbá akarjuk tenni mehet bele –
- 15 dkg vegyeszöldség párolva
- 2-3 db keménytojás feldarabolva
- esetleg felkockázott vöröshagyma
Majonézes kukoricasaláta elkészítése:
A kukoricát alaposan leszűrjük, jó ha hagyjuk legalább félórán keresztül lecsepegni.
Ha dúsítjuk mással is, akkor ezt az időt kihasználhatjuk a zöldség, tojás főzésére, hagyma kockázására.
A majonézt a citromlével, cukorral, sóval, borssal, és tejföllel, mustárral jól kikeverjük.
Egy tálba belerakjuk az összetevőket, ráöntjük a már elkészített majonézes mártást, aztán óvatosan felkeverjük, s mehet a hűtőbe.
Fogyasztásig, és fogyasztás után is hűtőben a helye.