A hagymás rostélyos valójában nem bonyolult étel, viszont rendkívül mutatós, és ízletes finomság – rostélyosból készítjük.
Hozzávalók:
- 1 kg rostélyos szeletelve
- néhány evőkanál zsír
- 4 fej vöröshagyma
- liszt néhány kanállal
- só 1,5 dkg
- bors ízlés szerint
Hagymás rostélyos elkészítése:
A rostélyos szeleteket néhány órával, vagy akár fél nappal korábban előkészítjük. Lehártyázzuk, a széleit bemetsszük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint,mustárral, zsírral bekenjük.
A hűtős pihenés után forró zsírban hirtelensültet készítünk belőle, gyönyörű pirosra sütjük.
A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, megforgatjuk lisztben, és zsírban jó ropogósra sütjük.
Legfinomabb burgonyával.