Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Húsételek

Lyoni sertés szelet, ha változatosságra vágysz

Zamat Zamat 2025.01.02.

Ha egy kis változatosságra vágysz, imádod a különleges ízeket, no meg a sertést, a lyoni sertés szelet tökéletes megoldás lesz.

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 6-8 nagy fej vöröshagyma
  • 6 evőkanál mustár
  • 1/2 fej fokhagyma
  • 6-7 dl tej
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • 2 dkg só
  • étolaj
  • liszt

Lyoni sertés szelet elkészítése:

A fokhagymát apróra vágjuk, vagy áttörjük, a tejbe keverjük.

A combot szálára merőlegesen felszeleteljük, kiverjük, majd a fokhagymás tejjel meglocsoljuk, – ezután pedig a hűtőbe rakjuk pácolódni.
Másnap a húst kivesszük a hűtőből, leöblítjük, papírtörlővel áttöröljük, sózzuk, ízlés szerint borsozzuk, majd a mustárral átkenjük.
Mustározás után egymásra pakoljuk, és berakjuk a hűtőbe – egy-két órára.

A húst serpenyőben sütjük, olajat hevítünk.

A hús szeleteket lisztbe forgatjuk mustárosan, majd a forró olajban egyik, majd másik oldalát, összesen 10 perc alatt pirosra sütjük.

Ha minden szeletet kisütöttünk, akkor 2-3 kanál mustárt még átforrósítunk a zsiradékjában, felöntjük kb. 2 dl vízzel, belerakjuk a hús szeleteket, és fedő alatt 20 perc alatt készre pároljuk az egészet.

Ezután a hagymákat megtisztítjuk, felszeleteljük karikára, liszttel beszórjuk, vagy lisztbe forgatjuk, és azokat is kisütjük friss, forró olajban.
Igazán ropogós akkor lesz, ha egyszerre nem raksz túl sok hagymát az olajba.
Papírtörlőre szedjük.

A sertés szeletet burgonyával, esetleg rizzsel fogyasztjuk.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékhúsételeksertéshús

Népszerű receptek

zöldborsós rizs
Zöldséges rizottó magyarosan
Köretek Retro receptek
A franciasaláta a zöldségek, alma, uborka, és majonézes öntet tökéletes kavalkádja
Tökéletes franciasaláta recept
Főételek
A rántott cukkini tökéletes nyári falatozni való, és egy kis öntettel is megbolondíthatjuk.
Rántott cukkini recept
Olcsó ételek
Csodálatos édes-savanyú sóskafőzelék, melyet gazdagíthatunk belefőzött tojással is.
Egyszerű sóskafőzelék receptje
Főételek
A francia lecsó, a ratatouille már kinézetében is franciás - elegáns, szinte formatervezett - az íze pedig csodás. Érdemes kipróbálni!
Ratatouille – francia lecsó recept
Főételek
A zöldborsófőzelék staubolva - ha főzelékeket nézzük - a legegyszerűbb elkészítési mód. Ráadásul finom.
Zöldborsófőzelék staubolva – nagyi módra
Nagyi receptjei
A dobos torta egy hatlapos piskóta csokikrémmel töltve, tetején karamellel. Elkészítése babrás, de könnyíthetünk rajta.
Dobos torta háziasan, egyszerűen
Sütemények
A máklepény lényegében kavart tészta. Dúsíthatjuk csokival, gyümölccsel, pudinggal, lekvárral, vagy ami kedvünk tartja.
Máklepény receptje
Sütemények

Hasonló receptek

paradicsomos csirke
FőételekHúsételek

Paradicsomos csirkemell tejszínesen

Zamat Zamat 2025.02.03.
zúzapörkölt
HúsételekhúspótlóRetro receptek

Zúza pörkölt – ahogy szeretnénk

Zamat Zamat 2025.02.08.
kacsacomb
Húsételek

Kacsacomb sütése sütőben

Zamat Zamat 2024.09.11.
lecsós csirkemell nokedli
EgytálételekFőételekHúsételek

Lecsós csirkemell sütőben

Zamat Zamat 2025.01.27.
Régi, hagyományos körömpörkölt egy edényben.
EgytálételekHúsételekOlcsó ételekRetro receptek

Hagyományos körömpörkölt recept

Zamat Zamat 2024.08.02.
vadas pác készítése
Húsételek

Vadas pác készítése

Zamat Zamat 2024.08.02.
mézes csirkemell csíkok
Húsételek

Mézes csirkemell bundában

Zamat Zamat 2024.09.22.
borsos tokány
HúsételekRetro receptek

Ízes-színes borsos tokány

Zamat Zamat 2025.01.07.
roston csirkemell
Húsételek

Roston csirkemell

Zamat Zamat 2024.09.22.
i
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up