Csülkös bableves csipetkével

A csülkös bableves csipetkével rendkívül tartalmas egytálételünk. Megterhelő a gyomornak, ámde ezt ellensúlyozza fantasztikus íze.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg szárazbab
  • 60-80 dkg füstölt hús (pld. csülök)
  • 2 db petrezselyem gyökér
  • 3 db sárgarépa
  • kis darab zeller
  • 1-2 vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál só
  • 3-4 babérlevél
  • 1 mokkáskanálnyi törött bors
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt

Csülkös bableves elkészítése:

Egy edényben felrakjuk főni a beáztatott, lemosott, tisztogatott csülköt.

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, zsíron megfuttatjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, rádobjuk a babérlevelet, a korábban már beáztatott babot, fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy egy tenyérnyire ellepje.

Fedő alatt főzzük.

Közben előkészítjük a zöldségeket, majd félfővésében hozzáadjuk a fővő leveshez.

Ha a hús megpuhult, akkor kicsontozzuk, felvágjuk darabokra, vagy kockára, és a már majdnem teljesen megpuhult bableveshez adjuk.

Elkészítjük a csipetkét, a tojást a liszttel, pici sóval tésztává gyúrjuk, majd csipetenként a forró leveshez dobjuk.

Amint feljött a leves tetejére lényegében elkészült. Egyet még forralunk rajta, és kész is.

Tejföllel is fogyaszthatjuk.

🍴 Kövess minket a Facebookon!
Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍