A babapiskóta nem kisdedek táplálására szolgál, egyszerűen formája miatt hívják így, pólyásbaba alakja van. Változata pedig rengeteg, ez egy szalakális.
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 20 dkg cukor
- 35 dkg liszt
- 1/2 csomag szalakáli
- 1 csomag vaníliás cukor
- parányi só
- 1 kiskanyálnyi tej a szalakálihoz
Babapiskóta keksz elkészítése:
Azért keksz, mert ezt nem nyomózsákból nyomjuk ki, hanem szaggatjuk.
A tojást a cukorral nagyon habosra kikeverjük.
A szalakálit feloldjuk egy parányi tejben.
A lisztet a tojásos habba beleszitáljuk, közben kevergetjük, hozzáadjuk a szalakálit is, azzal is átkavarjuk.
Lerakjuk letakarva legalább néhány órát állni, majd a tésztát lisztezett deszkára rakjuk.
Ha ragad még, akkor nyugodtan gyúrjunk hozzá még lisztet.
Lisztezett deszkán vékonyra, jó fél centisre kinyújtjuk, majd babapiskóta formával kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk ritkán, hisz a szalakálitól rendesen megnő, majd 180 fokon nagyjából 7-8 perc alatt megsütjük. Arra vigyázzunk, hogy világos maradjon.
Természetesen más formával is szúrhatjuk.
Recept: Orosz Fné