Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
EgytálételekFőételekhúspótlóKöretek

Besamel mártás – tejmártás

Zamat Zamat 2025.05.02.
mártásos karfiol

A besamel mártás jól használható különböző rakott ételeknél, de szószok, mártások alapja is lehet. Jól elkészítve néhány napig hűtőben is tárolható.

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • mokkáskanál só (vagy több)
  • szerecsendió éppen hogy

Besamel mártás elkészítése:

A besamel mártás attól függően készítjük hígabbra, vagy sűrűbbre – milyen ételhez akarjuk használni. Ha például egy rakott ételhez használjuk, akkor sűrűbbre készítjük. Ilyenkor kevesebb tejet teszünk hozzá. De persze több vajjal és liszttel is dolgozhatunk.

A fele vajat felhevítjük, de csak módjával, hozzáadjuk a lisztet, és világos rántást készítünk belőle mérsékelt tűzön. Ezután forró tejjel (fontos!) felengedjük úgy, hogy közben folyamatosan keverjük habverővel mindaddig, míg kellően be nem sűrűsödik. Jó, ha szűrőn keresztül leszűrjük, majd a tetejére ráaprítjuk a maradék vajat.
Hűtőben néhány napig tárolható.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékegytálételekhúspótlókrémes sütikolcsó receptekretro receptek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

ricset
Főételek

Ricset – igazi egytálétel

Zamat Zamat 2024.08.22.
ludaskása
Főételek

Ludaskása – rizottó

Zamat Zamat 2024.08.22.
rakott karfiol
Főételek

Rakott karfiol

Zamat Zamat 2024.08.22.
Gyuvecs
Főételek

Gyuvecs – a szerb lecsó receptje

Zamat Zamat 2024.08.21.
marhapörkölt
FőételekHúsételekRetro receptek

Marhapörkölt recept

Zamat Zamat 2024.11.03.
lecsós bab
Főételek

Lecsós bab – babos lecsó recept

Zamat Zamat 2024.08.21.
hagymás sült vér
EgytálételekHúsételekhúspótlóNagyi receptjeiRetro receptek

Hagymás sült vér

Zamat Zamat 2025.01.31.
knédli
KöretekNagyi receptjei

Tökéletes knédli recept

Zamat Zamat 2024.10.12.
zalai borítós
Főételek

Zalai borítós

Zamat Zamat 2024.08.22.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up