Arató leves – nagyon ütős…

Az arató leves egy rendkívül tartalmas első fogás, akár magában is megállja a helyét – felfogható egytálételként is.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg kinyomkodott apró savanyú káposzta
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1/4 kg sertéshús
  • 15 dkg füstölt szárazkolbász
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • 5 dkg árpagyöngy, vagy rizs
  • 1 mokkáskanál bors
  • 3-4 babérlevél
  • 1 evőkanál fűszerpaprika

Arató leves elkészítése:

A szalonnát felkockázzuk, kisütjük, a szalonnát egy tányérra szedjük, majd a zsírban megpirítjuk az apróra vágott hagymát.

Ha már üveges, akkor hozzáadjuk az apróra kockára vágott, vagy darált sertéshúst, a felkarikázott kolbászt, a felkockázott paprikát, paradicsomot.
Rászórjuk a fűszereket, hozzáadjuk a babérlevelet, és pici vízzel pároljuk.

Ha már majdnem jó, akkor lazán hozzáadjuk a – szükség esetén – átmosott savanyú káposztát, vízzel felöntjük, majd ha negyedórája fő, beleszórjuk az árpagyöngyöt, vagy rizst, és főzzük még tíz percet, utána pedig tejfölözzük.

🍴 Kövess minket a Facebookon!
Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍