A zöldborsó pörkölt egy igazán ízletes egytálétel is lehet, ha tejfölösen készítjük kolbászkarikákkal. Rendkívül finom, jól felveszi a fűszereket, nokedlivel csodálatos étel.
Hozzávalók:
- 50 dkg szemes zöldborsó
- 10-15 szárazkolvász
- 1 evőkanálnyi zsiradék
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- teáskanálnyi fűszerpaprika
- 1-2 del tejföl
Zöldborsó pörkölt elkészítése:
A zsiradékot felhevítjük, a hagymát megtisztítjuk, leöblítjük, majd apróra vágjuk.
A felvágott hagymát a felhevített zsiradékba dobjuk, majd megpirítjuk üvegesre.
A kolbásznak a bőrét leszedjük, felkarikázzuk, vagy akár kockázzuk is, majd a hagymával elkeverjük és pár percig együtt pirítjuk.
Ekkor hozzáadjuk a borsót, megkeverjük, mehet rá a fűszerpaprika, só, bors. Kavarunk rajta még egyet, majd fedő alatt pároljuk.
Csak akkor adjunk vizet hozzá, ha feltétlenül szükséges.
A végén megkóstoljuk, ha szükséges valami fűszer, akkor pótoljuk. Tejfölt kikeverve hozzáadjuk, pillanatra felforraljuk ha összekevartuk.
Nagyon finom nokedlivel.