Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Főételek

Zalai borítós

Zamat Zamat 2024.08.22.
zalai borítós

A zalai borítós egy kifejezetten tartalmas egytálétel, ízre talán legjobban a töltött káposztához hasonlít, és ez bizony nagy előny…

Hozzávalók:

  • 10-12 db savanyú káposzta levél
  • 70 dkg sertéslapocka darálva
  • 1 szép, nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanálnyi zsiradék
  • 1-2 szelet füstölt szalonna
  • fél teáskanálnyi bors
  • 1 evőkanálnyi liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanálnyi sűrített paradicsom

Tésztájához:

  • 1/4 kg liszt
  • 2 egész tojás
  • 2 dkg vaj
  • só jó csipetnyi
  • 1 kis pohárnyi tejföl
  • vaj 5 dkg
  • 3 egész tojás

Zalai borítós elkészítése

A szalonnát felkockázzuk, kisütjük, szalonnát kiszedjük, a zsírját pedig a másik zsírhoz adjuk – az egészet felhevítjük.

A vöröshagymát megtisztítjuk, lebölítjük felaprózzuk, majd a felhevített zsiradékhoz adjuk. Megpirítjuk.

A húst vékony csíkokra vágjuk, vagy darálthúsként rakjuk a megpirított hagymához.

Jöhet a fűszerezés. Sóval, borssal, fokhagymával elkeverjük, s ekkor adjuk hozzá a sűrített paradicsomot is.

Megpároljuk az egészet.

Ha a levét már elfőtte, akkor egy kis liszttel meghintjük, pirítunk rajta együtt, majd felengedjük egy kis vízzel.

Puhára pároljuk takarékon.

Egy kis lisztet sóval kis vajjal és 2 tojással összegyúrjuk, aztán pedig jó alaposan kinyújtjuk. Ujjnyi csíkokra vágjuk, majd forró, sós vízben kifőzzük.

Leszűrjük, lecsurgatjuk.

Ezután a vajat a tojássárgákkal együtt alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, megsózzuk, mehet bele a megpárolódott hús, a tészta is.

A tojások fehérjét felverjük habnak, és ezt is a masszához keverjük óvatosan, hogy minél kevésbé törjük.

Egy lábast, vagy tűzálló tálat kikenünk zsiradékkal, és az alját és körbe az egészet szépen beborítjuk vele az edényt. Erre a káposztalevelek felét használjuk el.

Ekkor a tésztás-húsos keveréket beleöntjük, elsimítjuk a tetejét, mehetne rá egy decinyi fehérbor, de ez elhagyható.
Tetejét a maradék káposztalevelekkel betakarjuk.

Előmelegített, 180 fokos sütőben jó félórát sütjük.
Mikor elkészült, akkor tálra borítjuk – innen a neve.

Kis hűlés után jól szeletelhető, legjobb tejföllel.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékegytálételek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

paradicsomos káposztafőzelék
Főételek

Paradicsomos káposztafőzelék hagyományosan

Zamat Zamat 2024.08.21.
karfiolos pörkölt
Főételek

Karfiolos pörkölt

Zamat Zamat 2024.08.22.
gombapaprikás
FőételekOlcsó ételek

Gombapaprikás tejfölösen

Zamat Zamat 2024.08.22.
shashuka
Főételek

Shashuka – a Közel-Kelet lecsója

Zamat Zamat 2024.08.21.
rakott tarhonya
Főételek

Rakott tarhonya

Zamat Zamat 2024.08.22.
Töltött paprika.
Főételek

Töltött paprika magyarosan

Zamat Zamat 2024.08.18.
káposztás csülök
EgytálételekFőételekFőzelékHúsételekRetro receptek

Káposztás csülök gerslivel

Zamat Zamat 2024.11.29.
székelygulyás
Főételek

Székelygulyás recept

Zamat Zamat 2024.08.22.
lucskos káposzta
FőételekOlcsó ételek

Lucskos káposzta recept

Zamat Zamat 2024.08.18.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up