Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Uncategorized

Vizes uborka télire

Zamat Zamat 2024.08.22.
vizes uborka

A vizes uborka télire eltevése rendkívül egyszerű. Semmivel sem igényel több tapasztalatot, mint a kovászos készítése. Ráadásul a végeredmény íze is azonos.

Hűvös kamrában egészen január végéig fogyasztható.

Hozzávalók:

  • uborka,
  • kapor,
  • torma,
  • bors,
  • fokhagyma,
  • tárkony,
  • só
  • mehet bele meggylevél
  • szőlőlevél
  • esetleg csípős paprika is – ízlés szerint

Vizes uborka elkészítése:

1 liter vízhez hozzáadunk 2 dkg sót, 5-6 szem egész borsot, majd forrástól számítva főzzük 10 percen keresztül. (3 literes üveghez kb. 1,5 liter felöntő lé szükséges.)

A felöntő lé mennyisége függ az üveg nagyságától az uborkák méretétől, és az üvegbe kerülő uborkák mennyiségétől is.

A kovászos uborkához hasonlóan az üveg aljára teszünk kaprot, fokhagymát (3-5 szemet ízlés szerint) és feltöltjük az uborkákkal, amelyeket nem muszáj középen kettévágni, viszont nagyon alaposan meg kell őket mosni és lecsepegtetni.

Az uborkák közé tesszük a tormát, a tetejére a tárkonyt.

A lehűtött de még langyos lével felöntjük az üvegben elhelyezett uborkákat, tetehlre tányért helyezünk, majd hűvös helyre – pl. spájzba – állítjuk.

Alá is tányért rakunk, hogy a forrás során esetlegesen kifolyó levet felfogja.

Mikor a forrás befejeződött – 5-6 nap – az üvegeket légmentesen lezárhatjuk.

Általában 5-6 nap múlva ehető, hűvös helyen januárig is eláll.
Leve értékes (probiotikum) és nagyon finom, nem túl savanyú, jól iható.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

sárgabarack lekvár
Uncategorized

Sárgabarack lekvár, ahogy még a nagymamámék készítették

Zamat Zamat 2024.10.12.
fermentált uborka
Uncategorized

Fermentált uborka – vizes uborka

Zamat Zamat 2024.08.22.
házi Piros Arany
Uncategorized

Házi Piros Arany krém

Zamat Zamat 2024.08.22.
birsalmasajt
Uncategorized

Birsalmasajt recept

Zamat Zamat 2024.08.22.
pirított tészta
Uncategorized

Kínai pirított zöldséges tészta

Zamat Zamat 2024.12.03.
karalábéleves
LevesekUncategorized

Hagyományos karalábéleves

Zamat Zamat 2024.09.22.
Sóskát télire
Uncategorized

Sóska télire

Zamat Zamat 2024.08.22.
Paradicsompaprika ecetben
Uncategorized

Paradicsompaprika ecetben – marinált paprika

Zamat Zamat 2024.08.22.
lebbencsleves
LevesekUncategorized

Lebbencsleves hagyományosan

Zamat Zamat 2024.08.21.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up