Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Uncategorized

Fermentált uborka – vizes uborka

Zamat Zamat 2024.08.22.
fermentált uborka

Ennek a tartósításnak rendkívül sok módja ismert, most az egyik legegyszerűbbet közöljük. Ha valaki szereti a kovászost – itt az alkalom.

Ezzel a módszerrel télen is asztalra kerülhet.

Hozzávalók:

  • 1 csomag kapor
  • 1 szál torma
  • ha még van éretlen szőlő
  • lényegében bármilyen fűszert hozzárakhatunk, amit kedvelnk
  • liter vizenként 3 dkg só
  • uborka

1 liter víz nagyjából 2 kg uborka elrakására elegendő

Fermentált uborka elkészítése:

Átlagos, nagyjából azonos méretű uborkákat válogassunk ki.
Fontos, hogy azok frissek legyen.

Jól mossuk meg őket több lében.

A kaprot is megmossuk, lecsöpögtetjük, a tormát megtisztítjuk, negyedeljük hosszában.

Minden összetevőt megmosunk.

Az uborkákat függőlegesen az üvegbe rakjuk, középre benyomjuk a zöldségeket, és a fűszereket.
Rakhatunk bele bármit, amit szeretünk – csípős paprikától a szemes borsig.

Felforraljuk a vizet – mint már említettem – egy liter vízre 2-3 dkg sót számítva.

A vizet utána lehűtjük, majd az uborkákra merjük.

Ezután tányérrel lefedjük a tetejét, és meleg – árnyékos helyre rakjuk. Nem kell megijedni – ki fog forrni. A forrás nagyjából 4-5 napig fog tartani.

Addig hagyjuk így, míg zavaros, utána jól lezárjuk, és a hűvös kamrába állítjuk.

Január-februárig tökéletes csemege.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

birkapörkölt
Uncategorized

Alföldi tökéletes birkapörkölt

Zamat Zamat 2024.11.10.
almaecet
Uncategorized

Almaecet készítése

Zamat Zamat 2024.08.22.
lecsó
Uncategorized

Lecsó télire

Zamat Zamat 2024.08.22.
Paradicsomlé
Uncategorized

Paradicsomlé télire

Zamat Zamat 2024.08.22.
túrós pogácsák
Uncategorized

Nagyi fincsi túrós pogácsa receptje

Zamat Zamat 2024.07.28.
diós-rácsos linzer
Uncategorized

Diós-rácsos linzer recept

Zamat Zamat 2024.10.05.
karalábéleves
LevesekUncategorized

Hagyományos karalábéleves

Zamat Zamat 2024.09.22.
lebbencsleves
LevesekUncategorized

Lebbencsleves hagyományosan

Zamat Zamat 2024.08.21.
3bit süti
Uncategorized

3Bit szelet az ünnepekre

Zamat Zamat 2024.11.23.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up