Vendégváró gesztenyés kifli

A gesztenyés kifli igazi karácsonyi vendégváró süti, hisz jó előre elkészíthető, sokáig friss, és ízesítése is tagadhatatlan ünnepi.

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg zsír, vagy 30 dkg vaj, vagy margarin
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál tejföl

Töltelék:

  • 1/2 kg geszenyemassza
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál rumaroma, vagy rum

Gesztenyés kifli elkészítése:

A lisztet átszitáljuk, a zsiradékot belemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, tejfölt, és az egészet összegyúrjuk, kidolgozzuk.
A tésztát négyfelé osztjuk, kinyújtjuk őket, megkenjük zsírral, vagy olajjal, aztán felsodorjuk, összehajtjuk, és hűtőbe rakjuk letakarva néhány órára.

A gesztenyét összekeverjük a cukorral és a rummal, vagy rumaromával. Ha túl kemény még így is, akkor adhatunk hozzá egy-két evőkanálnyi tejszínt is.

Elővesszük a tésztát, kinyújtjuk egyenként nagy kör alakra, felezzük, negyedeljük, nyolcadoljuk, a széles részére egy kanál tölteléket helyezünk, majd felsodorjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Zsíros tészta lévén 200 fokon sütjük, nagyjából 10-15 perc alatt sül meg.
Mind a négy tésztával így járunk el, összesen 32 kifli lesz belőle. Ha több felé osztjuk az összegyúrt tésztát, akkor kisebb kifliket kapunk – nyilván többet.

Még melegen porcukorba forgatjuk.

🍴 Kövess minket a Facebookon!
Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍