Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Főételek

Vadas mártás

Zamat Zamat 2024.08.22.
vadas mártás

A vadas mártás egy savanykás, tejfölös, rendkívül karakteres mártás a benne lévő zöldségektől, és persze a hústól.

Legtöbbször persze nem vaddal készítjük, jó marhával, nyúllal. Van, aki sertéssel készíti mustárral jól „bepácolva”. De jó hozzá akár nyelv is.

Hozzávalók:

  • 2-3 sárgarépa
  • 1-2 petrezselyemgyökér
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 15 szem fekete bors
  • 1 szem szegfűbors
  • 1-2 babérlevél
  • egy darabka citromhéj
  • 1/2 dl borecet – rendes ecet is megteszi
  • 2-3 kanálnyi liszt
  • kanálka kristálycukor
  • 1-2 kanál mustár – ízlés szerint lehet több is
  • 1 kis pohárnyi tejföl

Vadas mártás elkészítése:

A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, vöröshagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, hozzáadjuk a borsot, szegfűborsot, babérlevelet gézbekötve, vagy fűszertojásban. Egy kis darab citromhéj is mehet bele.

Ezeket forró vízzel leöntjük, majd jó puhára főzzük.

Ezzel a forró lével öntjük le a húst, amit majd vadasan akarunk elkészíteni, majd a levet egy napig hideg helyen rajta hagyjuk.

Másnap aztán felrakjuk főni, aztán ha a hús megfőtt, akkor kivesszük a pácléből.

Lisztből és zsiradékból rántást készítünk, a végén pici cukrot is pirítunk bele.

A húst kivesszük, a fűszertojást szintén – ez utóbbira már nincs szükség.
A páclét leszűrjük, áttörjük villával, majd visszarakjuk a lébe.

A rántással aztán besűrítjük, felfőzzük. Adunk hozzá mustárral kikevert tejfölt, ízesítjük még ha szükséges, de csak egy pillanatig forraljuk.

Zsemlegombóc, nokedli, tészta illik hozzá.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

hajdúsági töltöttkáposzta
Főételek

Hajdúsági töltött káposzta

Zamat Zamat 2024.08.22.
A káposztás lecsó egyedül a káposzta hozzáadásában tér el az eredetitől, no meg az erőteljesebb fűszerezése teszi különlegessé.
Főételek

Káposztás lecsó receptje – Isteni nyári finomság

Zamat Zamat 2024.07.28.
rakott krumpliról
Főételek

Rakott krumpli kolbászosan

Zamat Zamat 2024.08.21.
nokedli
FőételekKöretekRetro receptek

Bányászgaluska

Zamat Zamat 2025.04.26.
paprikás krumpli
Főételek

Paprikás krumpli kolbásszal

Zamat Zamat 2024.08.22.
nokedlis lecsó
EgytálételekFőételekNagyi receptjeiRetro receptek

Lecsós nokedli

Zamat Zamat 2025.02.04.
rakott zöldbab
Főételek

Rakott zöldbab darálthússal

Zamat Zamat 2024.08.18.
töltike
EgytálételekFőételekFőzelékNagyi receptjeiRetro receptek

Töltike – igazi tavaszi finomság

Zamat Zamat 2025.01.28.
birkacsorba
Főételek

Birkacsorba – berbécs csorba

Zamat Zamat 2024.08.21.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up