A bundás kenyeret majd mindenki kedveli, hisz reggelire, vacsorára tökéletes. De ha még meg is töltjük, azzal még finomabb lehet.
Hozzávalók:
- 10 szelet vékony, szikkadt kenyér
- 15 dkg sajt vékony szeletben, vagy reszelve
- 5 szelet vékony, kisebb sonka
- 3-4 tojás
- szükség szerint tej
- zsiradék a sütéshez
Töltött bundás kenyér elkészítése:
A tojást kis sóval felverjük, adunk hozzá egy kis tejet is.
Készítünk 5 db szendvicset, szépen elosztva benne a hozzávalókat. A sajtot úgy rakjuk, hogy a sonka mindkét oldalára jusson.
Ezután a szendvicset összefogjuk, tehát két kenyér közé kerül már a sonka, sajt és tojás, és a felvert tojásba mártjuk mindkét oldalát.
Ezután forró zsiradékban – ugyanúgy, mint az egyszerű bundás kenyeret – kisütjük.