A tojásos lecsó lényegesen laktatóbb, töményebb, mint a mezítlábas. Ha magyarosan akarjuk készíteni, akkor ne használjunk hozzá olívaolajat, mert mediterrán jellegű lesz.
Hozzávalók:
- 10 db szép paprika
- 4-5 paradicsom
- 2 db vöröshagyma
- 2-3 evőkanálnyi zsiradék
- 5 tojás
- só
- bors
Tojásos lecsó elkészítése:
Egy serpenyőben, vagy lábasban zsiradékot hevítünk, amdj beledobjuk az apróra vágott, esetleg felszeletelt vöröshagymát, és megdinszteljük.
A paprikát kicsumázzuk, karikára, vagy csíkokra vágjuk.
A paradicsomot cakkokra szeleteljük.
A paprikát hozzáadjuk a kicsit megpirult hagymához, s mikor már majdnem teljesen puha, akkor belerakjuk a paradicsomot is.
Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint.
A tojásokat egy kis sóval felverjük, majd a lecsóra borítjuk folyton kevergetve.
Ahogy kezd szilárdulni – el is készültünk vele.