Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Főételek

Tarhonyás lecsó magyarosan

Zamat Zamat 2024.08.18.
tarhonyás lecsó l

A tarhonyás lecsó a mezítlábastól tartalmasabb, de még tartalmasabbá tehetjük egy kis füstöltkolbásszal, vagy lecsókolbász hozzáadásával.

Hozzávalók:

  • 2 szép vöröshagyma
  • 1 kg paprika
  • 30 dkg paradicsom
  • kis paradicsomlé – néhány dl
  • víz a tarhonya főzésénél
  • 15 dkg tarhonya
  • 1 evőkanálnyi zsiradék
  • só – ízlés szerint
  • picurka cukor
  • ízlés szerint bors

Tarhonyás lecsó elkészítése:

A hagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk, de ha úgy tetszik akár szeletelhetjük is.

A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, majd kedvünk szerint felvagdaljuk.
Hozzáadjuk a paprikához, és együtt dinszteljük.

A paradicsomot megmossuk, majd felcakkozzuk, s ezt is a hagymás paprikához dobjuk. Átkavarjuk, lefedjük, majd pár perc múlva feltöltjük kis paradicsomlével és vízzel. Annyival, hogy a tarhonya majd gond nélkül megfőjön benne.

Most sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk – ez utóbbit a paradicsomlé lágyítására.

Ha felfőtt, akkor beleszórjuk a tarhonyát, és állandó kevergetés mellett megfőzzük, megpuhítjuk.

Ha kész, akkor lefedjük, és kicsit hagyjuk állni.
A tarhonya ekkor tökéletesen megpuhul.
Főzés közben ha elfőtte levét akár paradicsomlével, akár vízzel felöntjük. De mindig kevéssel – csak amennyi éppen kell.

A legvégén, mikor már csak pár perc van a főzésből esetleg kolbászkarikákat is dobhatunk bele.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékolcsó receptek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

édes-savanyú zöldbabfőzelék
Főételek

Édes-savanyú zöldbabfőzelék

Zamat Zamat 2024.08.21.
lepcsánka
FőételekhúspótlóLángosokNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSós sütemények

Káposzta lepény, káposztás tócsni

Zamat Zamat 2025.04.04.
káposztafőzelék
FőételekUncategorized

Káposztafőzelék – édeskáposzta főzelék receptje

Zamat Zamat 2024.08.18.
rakott krumpliról
Főételek

Rakott krumpli kolbászosan

Zamat Zamat 2024.08.21.
lecsó
Főételek

Lecsó – mezítlábasan

Zamat Zamat 2024.08.21.
pásztortarhonya
EgytálételekFőételekNagyi receptjeiRetro receptek

Bugaci tarhonya – pásztortarhonya

Zamat Zamat 2025.01.27.
musszaka
Főételek

Musszaka

Zamat Zamat 2024.08.22.
shashuka
Főételek

Shashuka – a Közel-Kelet lecsója

Zamat Zamat 2024.08.21.
nokedlis lecsó
EgytálételekFőételekNagyi receptjeiRetro receptek

Lecsós nokedli

Zamat Zamat 2025.02.04.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up