Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Főételek

Sváb káposzta

Zamat Zamat 2024.08.22.
sváb káposzta

A sváb káposzta nagyon hasonlít a mi toroskáposztánkhoz, viszont van benne füstöltkolbász is, és közben magától behabaródik.

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertésdagadó
  • nagyjából 1,5 kg apró savanyú káposzta
  • 25 dkg füstölt kolbász
  • 25 dkg rizs
  • só – ahogy szeretjük
  • őrölt bors egy mokkáskanálnyi
  • fűszerpaprika kisebb evőkanállal
  • liszt 1 evőkanállal
  • zsiradék az edény kenéséhez

Sváb káposzta elkészítése:

Egy lábast kikenünk zsiradékkal.

A lisztet és fűszerpaprikát összekeverjük és szépen mindenütt, ahol kikentük a lábast beszórjuk vele egyenletesen. Kis őrölt borsot is hintünk rá.

A savanyú káposztát ha kell, akkor kimossuk, kicsavarjuk. A levét viszont elfogjuk, mert savanyítani ha kell ezzel fogunk.

Az edény legaljára aprókáposztát szórunk, de nagyon lazán.

A dagadót kockázzuk, s ezt is rászórjuk a káposztára.
Készíthetjük egy rétegben is, vagy akár többen, ahogy kedvünk és időnk engedi. A lényeg, hogy a felső réteg káposzta legyen.

Felöntjük vízzel az edényt, de csak annyira, hogy a káposztát ellepje. Ekkor rászórjuk a felszeletelt kolbászkarikákat.

Mehet a tűzre, és legalább 2 órán keresztül főzzük.

A rizst beáztatjuk a káposztalébe – igen – és amikor már elkészült a hús, akkor a húst leszűrjük a léből, lecsöpögtetjük és az ételhez borítjuk. Szépen elterítve.

Még nagyjából félóra főzésre lesz szüksége, de oda kell figyelni, nehogy leégjen. Ha netán kevés a lé, akkor egy kis káposztalevet kell rátölteni.

Nem szabad bőlére főzni, de ne is ragadjon le.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékegytálételek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

shashuka
Főételek

Shashuka – a Közel-Kelet lecsója

Zamat Zamat 2024.08.21.
rántott virsli
Főételek

Rántott virsli

Zamat Zamat 2024.08.22.
vadas mártás
Főételek

Vadas mártás

Zamat Zamat 2024.08.22.
A franciasaláta a zöldségek, alma, uborka, és majonézes öntet tökéletes kavalkádja
Főételek

Tökéletes franciasaláta recept

Zamat Zamat 2024.07.20.
rizses lecsó
FőételekOlcsó ételek

Rizses lecsó

Zamat Zamat 2024.08.22.
túróval töltött gombóc
FőételekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Túrós gombóc – túróval töltött gombóc

Zamat Zamat 2025.02.21.
darálthúsos rakott krumpli
Főételek

Darált húsos rakott krumpli

Zamat Zamat 2024.08.22.
lecsós bab
Főételek

Lecsós bab – babos lecsó recept

Zamat Zamat 2024.08.21.
káposztás csülök
EgytálételekFőételekFőzelékHúsételekRetro receptek

Káposztás csülök gerslivel

Zamat Zamat 2024.11.29.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up