Spárga vajasan, sajtosan

A tavaszi spárga vajasan, sajtosan elkészítve, egy kis tejszínnel megbolondítva különleges fogásunk lehet.

Hozzávalók:

  • 1 kg spárga
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 tojás
  • 8 dkg vaj
  • 5-10 dkg sajt

Spárga vajasan, sajtosan elkészítése:

A spárgát megfőzzük, vigyázzunk hogy ne főjön túl. Főzési ideje általában 10-20 perc.
Sajtosan-vajasan a legfinomabb frissen készítve.

Ha megfőttek, akkor lecsurgatjuk, majd egy tűzálló tálat, vagy tepsit jó alaposan kikenünk vajjal, erre ráterítjük a spárgákat.
A tejszínbe belekeverjük a tojások sárgáját, a fehérjéket legalább villával felverjük, hogy lazuljanak, de habot is verhetünk belőle, hozzáadjuk a tejszínhez, sózzuk. A keverékkel leöntjük a spárgákat, reszelt sajttal megszórjuk.

180 fokra előmelegített sütőben sütjük meg szép pirosra.