A tavaszi spárga vajasan, sajtosan elkészítve, egy kis tejszínnel megbolondítva különleges fogásunk lehet.
Hozzávalók:
- 1 kg spárga
- 1,5 dl tejszín
- 2 tojás
- 8 dkg vaj
- só
- 5-10 dkg sajt
Spárga vajasan, sajtosan elkészítése:
A spárgát megfőzzük, vigyázzunk hogy ne főjön túl. Főzési ideje általában 10-20 perc.
Sajtosan-vajasan a legfinomabb frissen készítve.
Ha megfőttek, akkor lecsurgatjuk, majd egy tűzálló tálat, vagy tepsit jó alaposan kikenünk vajjal, erre ráterítjük a spárgákat.
A tejszínbe belekeverjük a tojások sárgáját, a fehérjéket legalább villával felverjük, hogy lazuljanak, de habot is verhetünk belőle, hozzáadjuk a tejszínhez, sózzuk. A keverékkel leöntjük a spárgákat, reszelt sajttal megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben sütjük meg szép pirosra.