Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
húsvétkarácsonyiSós sütemények

Sonkás sajtos pogácsa

Zamat Zamat 2025.04.11.
sajtos pogácsa

A sonkás sajtos pogácsa kiváló finomság húsvétra, de megoldás lehet a húsvéti sonka maradékának hasznosítására is.

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg vaj, vagy margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 1/2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1-2 kanál tejföl, ha szükséges

Töltelékhez:

  • 35 dkg sonka darálva, vagy apróra vágva
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1-2 kanál tejföl
  • őrölt bors, ha szeretjük
  • 1 tojás a tetejére,
  • 10 dkg sajt a szóráshoz

Sonkás sajtos pogácsa elkészítése:

A lisztet egy tálba szitáljuk, belemorzsoljuk a zsiradékot.
Az élesztőt a langyos tejjel felfuttatjuk.
Ha az élesztő megkelt, akkor a liszthez adjuk, sózzuk, mehet bele a tojás, és jól összegyúrjuk.

Letesszük pihenni, addig elkészítjük a tölteléket.

A sonkát ledaráljuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, annyi tejfölt, hogy adagolható legyen, ne essen szét a töltelék. Fűszerezzük, ahogy szeretnénk.

A megkelt tésztát centi vastagra kinyújtjuk, de csak a felén dolgozunk. Halmokat rakunk egymás mellé, 2-3 centire egymástól a töltelékből, majd ha végeztünk, akkor a tészta másik felét ráborítjuk, pogácsaszaggatóval a halmok körül kiszúrjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket kis távolságra, tetejét lekenjük tojással,és szórunk rá sajtot is, de ez nem kötelező.

Elkészíthető úgy is, hogy a tölteléket nem keverjük ki tejföllel, hanem egyszerűen szeletelt, vagy darált sonkát rakunk egymás mellé kis távolságra – nagyjából ugyanannyit, mintha előző módon készítettük volna.
Utána megszórjuk sajttal, s így fordítjuk rá a tészta másik felét. Innentől
ugyanaz az elkészítési módja.

Maradék tésztát összegyúrjuk, pár perc pihenő után kinyújtjuk, s ugyanígy öltjük.

180 fokra előmelegített sütőben félóra alatt szép pirosra sütjük.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékhúsvétkarácsonyipogácsáksós

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

pogácsa
Sós süteményekSütemények

Gyors pogácsa recept

Zamat Zamat 2024.10.01.
gyökérkenyér
Olcsó ételekSós süteményekSütemények

Gyökérkenyér recept

Zamat Zamat 2024.11.10.
majonéz
húsvétOlcsó ételekRetro receptek

Majonéz főtt tojásból

Zamat Zamat 2025.04.27.
reszelt tészta
EgytálételekFőételekhúspótlóhúsvétNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Hajdúsági gombóta

Zamat Zamat 2025.04.03.
habos krémes
Édes süteményekkarácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Albán krémes – a habos-krémes csoda

Zamat Zamat 2025.01.28.
sajtos rúd
Sós süteményekSütemények

Bögrés sajtos rúd

Zamat Zamat 2024.10.01.
kukó leves
karácsonyiLevesekRetro receptek

Hajdúsági kukó leves

Zamat Zamat 2024.12.15.
kókuszcsók
DesszertekkarácsonyiNagyi receptjeiRetro receptek

Gyors, mikrós kókuszcsók

Zamat Zamat 2025.02.17.
tepertős kocka
karácsonyiSós süteményekSütemények

Tepertős kocka

Zamat Zamat 2024.11.23.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up