Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Főételek

Sólet – egy csodálatos bab egytálétel

Zamat Zamat 2024.08.22.
sólet

A sólet rendkívül finom, kóser babétel, melyet hosszú időn keresztül – minimum egy egész éjszaka – főznek kemencében, sütőben.

Ez a változat nem kóser, de attól még igencsak finom.

Hozzávalók:

  • 2-3 libacomb, vagy szárny
  • 40 dkg gyöngybab+vörösbab
  • 20 dkg gersli (hántolt árpa-árpagyöngy)
  • 3 szép nagy fej vöröshagyma
  • 30 dkg füstölthús
  • néhány szelet szalonna
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • néhány babérlevél
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • fűszerpaprika egy kisebb evőkanálnyi
  • 6 egész főtt tojás

A sólet elkészítése:

A babot és a gerslit, füstölthúst éjszakára beáztatjuk.
A hagymát felaprítjuk és a füstölt szalonna zsírján üvegesre pároljuk.

Egy nagy, tűzálló edényt, amibe minden összetevő belefér kikenünk zsiradékkal, majd alulra a pirított hagyma kerül.

Erre következő rétegként a fele, jól átmosott bab és gersli vegyesen.

Ezután a füstölthús, szalonna szeletek és az egész fokhagyma gerezdek.
Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Rászórjuk a babérleveleket és az evőkanálnyi fűszerpaprikát.

Most a maradék babot és gerslit rakjuk rá, és annyi vizet, hogy az egészet ellepje, Tetejére mehet a libacomb, vagy szárny – kedvünk szerint, valamint a nagyon alaposan megmosott tojások héjával együtt ráültetve.

A libahúst természetesen előre befűszereztük, majd lefedjük rendesen, és előmelegített sütőbe, de alacsony hőfokon – nagyjából 100-120 fokon jó hosszú ideig főzzük.

Minimum egy egész éjszakát töltsön a sütőben, de nyugodtan maradhat hosszabb időt is.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékegytálételek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

pörkölt
FőételekNagyi receptjeiRetro receptek

Csodálatos zúzapörkölt

Zamat Zamat 2025.01.23.
hagymás csirkemáj
FőételekHúsételekOlcsó ételek

Hagymás szaftos csirkemáj

Zamat Zamat 2024.12.05.
zöldborsós paprikás krumpli
Diétás ételekFőételek

Zöldborsós paprikás krumpli

Zamat Zamat 2024.08.22.
Töltött paprika.
Főételek

Töltött paprika magyarosan

Zamat Zamat 2024.08.18.
túrós tészta
FőételekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Stíriai metélt – nagyanyáink finomsága

Zamat Zamat 2024.12.08.
Csodálatos édes-savanyú sóskafőzelék, melyet gazdagíthatunk belefőzött tojással is.
Főételek

Egyszerű sóskafőzelék receptje

Zamat Zamat 2024.07.20.
zalai borítós
Főételek

Zalai borítós

Zamat Zamat 2024.08.22.
lecsó
Főételek

Lecsó – mezítlábasan

Zamat Zamat 2024.08.21.
ghiveci
Főételek

Ghiveci – román lecsó

Zamat Zamat 2024.08.21.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up