Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Főételek

Ratatouille – francia lecsó recept

Zamat Zamat 2024.07.20.
A francia lecsó, a ratatouille már kinézetében is franciás - elegáns, szinte formatervezett - az íze pedig csodás. Érdemes kipróbálni!

A francia lecsó, a ratatouille már kinézetében is franciás – elegáns, szinte formatervezett – az íze pedig csodás. Érdemes kipróbálni!

Ennek a lecsónak az az előnye, hogy az alapon kívül lényegében bármilyen zöldséget belerakhat a szakács.

Alap hozzávalók:

  • 1 db nagy padlizsán
  • 1 db közepes cukkini
  • 3-4 paprika
  • 3-4 paradicsom
  • egy fej közepes méretű vöröshagyma
  • 2 gerezdnyi fokhagyma
  • pár szál petrezselyemzöld
  • néhány levél bazsalikom
  • 1 mokkáskanálnyi kakukkfű
  • frissen őrölt bors ízlés szerint
  • só
  • étolaj

Ratatouille elkészítése:

A lényege, hogy amilyen zöldséget a tálba akarunk rakni tisztított legyen – természetesen – és nagyjából azonos méretre vágjuk fel. Általában karikára vágják, így mutat a legjobban.

Van egy kis előmunka vele.

Serpenyőben olajat hevítünk, majd megpirítjuk először a hagymákat, aztán ha készen vannak, akkor egy szűrőbe rakjuk, ahol lecsepeghet, és a többi zöldség is elfér.
De szóba jöhet a papírtörlő is.

Aztán ugyanezt megtesszük a következő zöldséggel is, közben sóval-borssal ízesítjük és mehet a szűrőbe, vagy papírra.

Minden zöldség esetében ugyanaz az eljárás.

Ha elkészültünk, akkor egy tűzálló tálat kivajazunk, vagy olajozunk, és szépen, sorbarakva – váltakozva – mehetnek bele a zöldségek, s mindig ahogy előre haladunk megszórjuk fűszerekkel.

Utána aztán mehet a sütőbe, és 160-180 fokon nagyjából félórát sütjük.

Érdemes kipróbálni, mert csodálatosak az ízek, de nyugodtan variáljuk a zöldségeket. A francia konyhában is elvárás ez ennél az ételnél.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

Gyuvecs
Főételek

Gyuvecs – a szerb lecsó receptje

Zamat Zamat 2024.08.21.
paradicsomos káposzta
Főételek

Paradicsomos káposzta hagyományosan

Zamat Zamat 2024.08.18.
káposztafőzelék
FőételekUncategorized

Káposztafőzelék – édeskáposzta főzelék receptje

Zamat Zamat 2024.08.18.
túrós tészta
FőételekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Stíriai metélt – nagyanyáink finomsága

Zamat Zamat 2024.12.08.
spenótfőzelék
Diétás ételekFőételek

Spenótfőzelék fokhagymásan

Zamat Zamat 2024.08.21.
spárga sütve
EgytálételekFőételekFőzelékhúspótlóRetro receptek

Spárga vajasan, sajtosan

Zamat Zamat 2025.05.05.
gombapaprikás
FőételekOlcsó ételek

Gombapaprikás tejfölösen

Zamat Zamat 2024.08.22.
Kolozsvári rakott káposzta
Főételek

Kolozsvári rakott káposzta

Zamat Zamat 2024.08.22.
Sült csülök krumplin
EgytálételekFőételekHúslevesekRetro receptek

Csülök pékné módra

Zamat Zamat 2025.01.20.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up