A rántott zöldbab egy különleges húspótló, de inkább a nasinak nevezhetnénk. Kiváló finomság húsok mellé, de savanykás mártással, burgonyával magában is megállja helyét.
Hozzávalók:
- 1/2 kg szép, szálas zöldbab fagyasztva, vagy nyersen
- só
- 3 db tojás
- liszt 20 dkg
- zsemlemorzsa 20 dkg
- zsiradék a sütéshez
Rántott zöldbab elkészítése.
Amennyiben friss zöldbabból készítjük, akkor lemossuk, két végét lecsípjük, majd sós vízben előfőzzük.
Ha félig megfőtt – leszűrjük, és megvárjuk míg meghűl.
Ezután jöhet a panírozás megszokott módon.
Liszt, kicsit sós tojás felverve, utána pedig zsemlemorzsa.
Aprólékos munka, de megéri a fáradozást.
Felforrósított zsiradékban kisütjük őket – egy ideig fedővel. Igazán forgatásra nincs lehetőség, villa végével kicsit kavarjuk meg. Óvatosan persze.
Sütés végén papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen.
Nagyon jó burgonyapürével, és savanykás mártással, de kapormártássel sem megvetendő.