Ha valaki szereti a rántott parizert, akkor esélyesen a rántott virsli is kedvencévé válik. Itt az ízek még dominánsabbak, de éredemes jó minőséget választani.
Hozzávalók:
- 3-4 pár virsli
- 10 dkg finomliszt
- 2 db tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
Rántott virsli elkészítése:
Jelen esetben jobb, ha műbeles virslit vásárolunk. Finomabb és mutatósabb is lesz belőle az étel.
A virsliket „nyersen” lehámozzuk, majd rögtön jöhet a panírozás.
Hagyományos módon lisztbe, enyhén sózott tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd ha összest bebundáztuk, akkor jöhet a sütése.
Zsiradékot forrósítunk fel, és szépen belerakjuk a bundázott virsliket.
Félidőben megfordítjuk.
Még finomabbá tehetjük az ételt, ha bundázás előtt végigvágjuk nem túl mélyen a virslit, és egy kis sajtot ültetünk a mélyedésbe.
Ha kisült, akkor papírtörlőre szedjük, hogy a fölösleges zsiradék felitatódjék.
Legfinomabb krumplipürével tálalva.