A rántott kelbimbó egy rendkívül tápláló zöldségétel, ami egyben húspótló is egyben. Legfinomabb könnyű mártásokkal fogyasztva, egy kis burgonyapürével
Hozzávalók:
- 1/2 kg kelbimbó
- só
- bors
- 3 tojás
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg zsemlemorzsa
- zsiradék a sütéshez
Rántott kelbimbó elkészítése:
A kelbimbót megtisztítjuk, majd sós vízben felrakjuk előfőzni.
Félfővésében leszűrjük, hűlni hagyjuk – kicsit utánafűszerezhetünk, megszórhatjuk parányi borssal, és átforgatjuk.
Ezután jön a panírozás megszokott módon.
Liszt, tojás, zsemlemorzsa.
Felhevített zsiradékban sütjük ki – nem árt, ha első oldalát fedő alatt, de már nagyjából meg van puhulva, úgyhogy gyorsan halad majd a művelet.
Lehetőleg papírtörlőre szedjük, hogy a fölösleges zsiradék felitatódjék.
Lehetőleg burgonyapürével és valamilyen mártással tálaljuk.