A rántott burgonya, rántott krumpli egyszerűsége ellenére igencsak különleges. Ami sült, vagy rántott, az csak jó lehet. És még fűszerezhetjük is.
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- só
- bors
- kedvenc fűszerkeverék
- 2-3 tojás
- liszt 20 dkg
- zsemlemorzsa 20 dkg
- zsiradék a sütéshez
Rántott burgonya elkészítése:
A rántott burgonya, rántott krumpli egy végtelenül egyszerű finomság.
A krumplit megmossuk, lehámozzuk, leöblítjük, majd karikára vágjuk. Egy centistől kicsit vékonyabbra.
Ezután befűszerezzük.
Legegyszerűbb, ha ezt egy tálban tesszük meg. Megszórjuk kedvenc fűszereinkkel, no meg sóval és borssal, aztán összeforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen érje.
Ezután jön a panír ugyanúgy, mintha húst bundáznánk.
Liszt, picit sós tojás, zsemlemorzsa.
Aztán zsiradékot hevítünk, és a burgonya mindkét oldalát kisütjük. Első oldalt fedő alatt, de gyorsan puhul – lehet vele haladni.
Mindenesetre nem árt, ha egy nagyobb serpenyőben próbálkozunk, hogy egyszerre több beleférjen.
Legjobb mártásokkal, vagy majonézzel, de akár simán tejföllel is fölséges.